Zomer Zangavond GZB Zomer Zangavond GZB
GZB zomer Zangavond donderdag 20 juli 2023 in de Dorpskerk in Ouddorp.
Thema zangavond: “U zij de Glorie” aanvang: 19:30 u.
Orgel: George van der Bok.
Blokfluit: Jolein Noordzij uit Gouda.
Sprekers voor de GZB: Mark en Corine Godeschalk uit Congo.

Mark en Corine Godeschalk zijn sinds 2016 als zendingswerkers uitgezonden en werken in de Democratische Republiek Congo, in het hart van Afrika. Mark is tropenarts en Corine is biomedisch ingenieur. Zij hebben twee zoons en een dochter: Thijmen, Aron en Aimée. De familie is uitgezonden vanuit de Hervormde Gemeente Delfshaven in Rotterdam, met de GZB.
In het noordoosten van de Democratische Republiek Congo zorgen veiligheidsproblemen, armoede en corruptie ervoor dat de gezondheidszorg onder druk staat. Patiënten moeten lange afstanden afleggen voor behandeling. Het kerkverband Communauté Emmanuel wil hen helpen met goede medische zorg. Vanuit Bunia zetten Mark en Corine zich in voor de ontwikkeling van het medisch bureau van de kerk en werkt Mark in de verschillende gezondheidsstructuren van de kerk om de zorg te verbeteren en om het Evangelie zichtbaar te maken. Corine ondersteunt de kerk ook in het uitvoeren van projecten op het gebied van jeugd, zondagsschool, discipelschap en evangelisatie onder Pygmeeën. Zo willen ze zich met de Communauté Emmanuel inzetten om in de gebroken samenleving van Congo hoop te bieden en Gods liefde te laten zien aan de mensen in Congo.
Tijdens de zangavond op donderdag 20 juli willen Mark en Corine vertellen over hun werk en het werk van de kerk in Oost-Congo. “Ondanks al het geweld, de armoede en rechteloosheid in Congo blijven mensen op God vertrouwen. Hun veerkracht en hun geloof maakt elke keer weer diepe indruk.”
Van harte welkom!                              

Lees meer over Mark en Corine op www.gzb.nl/zorgincongo.
 
terug